www.vanabbemuseum.nl

Het Van Abbemuseum heeft onder leiding van directeur Charles Esche een grote verandering doorgemaakt. Naast de vaste collectie zijn er tal van tijdelijke projecten en tentoonstellingen. Theorie en achtergrond spelen hierin een grote rol. Hiervoor moest een passende website voor ontwikkeld worden waarbij de enorme hoeveelheid informatie op een overzichtelijke manier gepresenteerd werd. De letterlijke opdracht luidde dan ook, ‘ontwikkel een navigatiemodel waarbij de bezoeker in zo min mogelijk muiskliks op de gewenste plek komt’.

Een in de conceptfase overal voor openstaand Van Abbemuseum kreeg uiteindelijk een website met een dagelijks geactualiseerde homepage die werkt als de voorpagina van een krant. Waarvandaan de bezoeker direct terecht komt bij de uitgebreide artikelen. De aanwezigheid van de grote banner op de homepage kondigt de grote tentoonstelling van het moment aan terwijl onder het kopje vandaag alles is te vinden dat er te doen is in het museum. Oude artikelen komen automatisch terecht in een archief waar het de komende tijd wordt aangevuld met informatie uit de pre-digitale periode.

Nu draagt de website binnen het Van Abbemuseum bij aan een betere communicatie naar buiten toe. Meerdere medewerkers kunnen makkelijker berichten toevoegen op de website. Enkele medewerkers beheren zelfs hun eigen blog. En ondanks de grote toename van informatie blijft de de website overzichtelijk. De website wordt door het Van Abbemuseum gebruikt als aanvullende informatiebron op de tentoonstellingen. Aan de groeiende behoefte van het constant publiceren van actuele informatie en achtergrond is voldaan met een uitgebreide doch dynamische website.

Ga naar de website.